5 effektive tips til en slank talje inden bryllupsdagen

En smal talje er utrolig flatterende til en bryllupskjole, som oftest er designet til at sidde tæt ved taljen. Du behøver ikke at være ude i god tid for at opnå en smal talje, da vi har samlet de mest effektive og bedste råd til hurtigt og sundt at få en slank talje inden den store dag, hvor du og din kæreste skal sige ja til hinanden ved alteret.

Drikker du vand nok?

En god tommelfingerregel er at drikke to liter vand dagligt. Du har sikkert hørt det utallige mange gange, men derfor er det ikke sikkert, at du har lyttet efter hver gang. MEN det skal du nu!
Vand hjælper din krop med at udskille affaldsstoffer og holde dit indre og ydre rent og sundt. Desuden er vand et afgørende værktøj til at undgå en oppustet mave og forstoppelse. Det er ikke rart at gå rundt med en oppustet mave i sin stramme bryllupskjole.

Et pænt farvel til alkohol

Hvis du skal give dig selv en fair chance for at opnå en smal talje inden din bryllupsdag, skal du først og fremmest holde igen med din alkoholindtag. Alkohol er en massiv kaloriebombe, som sætter sig lige på maven og sidebenene, og det er helst det, vi gerne vil undgå op til bryllupsdagen. Der bliver rig mulighed for at drikke alkohol til selve festen, så mon ikke du kan klare dig uden i ugerne op til?

Kostfibre er dine slankehelte

I mange tilfælde kan du slanke din talje ved at arbejde på, hvor oppustet din mave er. Rigtig mange mennesker døjer med en oppustet måde, men heldigvis er der nogle effektive midler, du kan benytte dig af for at minimere følelsen af oppustethed.
Forsøg at implementere flere kostfibre ind til din kost. Kostfibre får hurtigt og effektiv gang i hele din fordøjelsesproces, og dette medfører at din oppustethed vil forsvinde, og du vil føle dig mere mæt i løbet af dagen. Gode kilder til kostfibre er blandt andet fuldkornsprodukter som rugbrød, havregryn, grøntsager og frugt.

Skræddersyet motion til en slank talje

Du kommer desværre ikke udenom at motion også er en indflydelsesrig parameter i projektet om at opnå en slankere talje. For at gøre det lettere for dig, har vi udvalgt nogle effektive øvelser, som du nemt kan lave derhjemme.
Den første øvelse er den velkendte ”sidelæns planke”. Denne øvelse fokuserer mest på mavepartiet, men har også en stor effekt på hele kroppens muskulatur. Den traditionelle planke fokuserer mest på de midterste mavemuskler, hvor sidelæns planken har fokus på de yderste mavemuskler.

Den anden øvelse vi vil anbefale at du gør brug af, er en øvelse hvor du skal bruge to håndvægte eller bare to fyldte vandflasker. Du tager vandflaskerne i hver sin hånd og står helt lige med fødderne pegende lige frem. Fra denne position bøjer du til højre side i mens at håndvægten føres ned mod dit højre knæ. Når du ikke kan komme længere ned, retter du dig stille og roligt op til udgangspunktet.
Denne øvelse træner igen de skrå mavemuskler, som efter et stykke tid, vil gøre at du får en betydelig slankere talje.

Nu hvor du skal giftes med din kæreste, skader det heller ikke at dyrke motion sammen i soveværelset. Hvis du og din kæreste har samleje i 25 minutter vil manden i gennemsnit forbrænde 101 kalorier, hvor kvinden i gennemsnit vil 69 kalorier. Få inspiration til samlivet med din kæreste her.

Prioritér nattesøvnen

Mange undersøgelser viser, en sammenhæng mellem manglende søvn og overvægt. Statistisk set femdobles risikoen for at blive overvægtig, hvis man ikke får nok søvn. Forklaringerne bag disse undersøgelser, handler blandt andet om at den manglende søvn svækker fordøjelsen en hel del.
Logisk set gør den manglende søvn også, at du mister overskud den efterfølgende dag, hvilket medfører at det bliver sværere at hive sig selv op til at dyrke motion og spise sundt.

Ved at implementere disse råd, kan du hurtigt og effektivt få en slankere talje op til din bryllupsdag. Læs meget mere om kost og sundhed på quinde.dk.Brud og Gom