Er et åbent forhold noget for dig?

Hvis du er typen, der hurtigt bliver træt af en fast partner og føler et behov for stadig at interagere med andre mennesker på den romantiske måde, så kan det være, at du passer bedre ind i et åbent forhold. Vi har samlet nogle af de vigtigste ting, du skal overveje ved at indlede et åbent forhold.

 

Hvad er et åbent forhold?

Man kan ikke 100% definere hvad et åbent forhold er, men fællesnævneren ved alle definitioner er, at der er plads til flere seksuelle partnere i et forhold. Mange åbne par hævder faktisk, at de er blevet et gladere og lykkeligere menneske, fordi de får kærlighed fra flere personer, og ikke behøver at begrænse sig.

Kan dit forhold klare det?

Et åbent forhold er bestemt ikke for alle, og det er de færreste forhold, der faktisk kan klare det. Så sæt jer ned sammen, og vurder om jeres forhold kan holde til det.
Der er nogle bestemte ting, du skal overveje, når i tager den snak, og det vil vi gennemgå her.

Betingelsesløs kærlighed

Den vigtigste ting der skal være på plads, når du indleder et åbent forhold, er at dig og din partner skal besidde en betingelsesløs kærlighed til hinanden. Du skal føle dig elsket og omvendt elske tilbage igen.
Uden den kærlighed vil jeres forhold ikke være stabilt nok til at kunne klare at være i et åbent forhold og det vil formentligt langsomt sive ud.
Den betingelsesløse kærlighed er heller ikke noget, man får fra den ene dag til den anden, der kan gå en lang årrække.

Frygt og jalousi

Alle mennesker er anlagt på forskellige måder, og hvis du er en jaloux type, vil et åbent forhold helt sikkert ikke være noget for dig. Det ville ikke fungere, og ende ud i kæmpe skænderier. Hvis du derimod er typen, der aldrig bliver jaloux, kan et åben forhold måske gavne dig og dit parhold, da i får mulighed for at udforske jeres seksualitet, men samtidig stole på jeres kærlighed til hinanden.

Ligeværdighed

Mange mennesker kan godt lide ideen om have flere partnere end sin faste, men hvis man har svært ved at acceptere at sin partner gør det samme, er et åbent forhold ikke noget for dig. Dette kan oftest lede til utroskab, hvor man går ud og er sammen med andre partnere uden sin kæreste ved det.

Hvordan kan jeg finde andre partner?

Hvis du er nået til det punkt, hvor dig og din partner har besluttet jer for at i vil åbne jeres forhold, er den næste udfordring at finde andre eksterne partnere. I takt med den nye teknologi, er der kommet en helt ny dille indenfor dating, og det er dogging. Dogging er inspireret fra den måde hunde parrer sig med fremmede hunde i naturen. På samme måde er det blevet populært at mødes med andre fremmede mennesker i det fri for at dyrke sex. Du kan læse meget mere om dogging her.

 

Jeg håber denne artikel var nyttig i forhold til at kunne forstå et åbent forhold og hvilke problematikker man skal overveje inden man for alvor åbner sit forhold. På godtgift.dk kan du få mange flere råd om dit parhold.Brud og Gom