Et sidste minde

I forbindelse med et dødsfald er der nogle praktiske elementer, som der skal tages stilling til. Det kan i mange tilfælde virke uoverskueligt, fordi det hele kan virke meningsløst, når man mister en, man har tæt. Det er dog noget, som der skal tages stilling til før, man kan komme videre med sit liv. Det sidste farvel er ligeledes en gode måde at få afsluttet det overstående kapital på, og det sidste farvel kan blandt andet være ved hjælp fra https://skovbegravelse.nu/

Hvad er en skovbegravelse?

En skovbegravelse er et alternativ til den almindelige begravelse på kirkegården. Den primære forskel er, at urnen bliver nedsat i skoven i stedet for på kirkegården. Troretningen er irrelevant, når det kommer til en skovbegravelse, fordi den respektive jord er ikke-indviet. Det betyder, at alle, uanset baggrund eller troretning, kan få glæde en skovbegravelse.

En skovbegravelse har dog nogle forudsætninger. Det kræver, at skoven, hvor urnenedsættelsen skal foregå, er godkendt af henholdsvis kommunen og Kirkeministeriet. Den pågældende urne skal ligeledes være biologisk nedbrydelig, så den ikke belaster miljøet og skovbunden efterfølgende.

En forholdsvis ny form for begravelse i Danmark

Det har ikke altid været muligt at blive begravet i skoven. Det var i først i 2008, at loven blev ændret, så det blev muligt. Det var en stigende interesse for skovbegravelser, der gjorde, at det blev muligt at foretage skovbegravelser. Den stigende interesse for skovbegravelser har ligeledes medført, at flere og flere kirkegårde bliver udvidet, så de er i kontakt med lovlige områder, hvor skovbegravelse er mulige.

Fra et internationalt perspektiv er skovbegravelser ikke en ny tendens. Skovbegravelser har længe været muligt i omkringliggende lande som eksempelvis England, Tyskland, Holland og Schweiz. Så hvis du ønsker, at det sidste farvel skal foregå i den smukke natur, er det helt klart en mulighed at overveje, hvorvidt en skovbegravelse er noget for dig, din familie og den afdøde.Brud og Gom