Få styr på bryllupsbudgettet ved hjælp af disse råd

Det er intet mindre end fantastisk at skulle giftes med den helt rigtige. Mindre fantastisk er det dog at skulle få budgettet for den forestående bryllupsfest til at gå op. Hvad enten du og din udkårne satser på at spare, hvor der spares kan, eller I er klar til at tømme pengepungen for at få den vildeste glamourfest, er planlægningen afgørende for, om I lykkes med at holde jer inden for jeres budget. Læs med og bliv klogere på, hvordan I får bedre styr på bryllupsbudgettet.

Dan det gode overblik

At få et rigtig godt overblik er vigtigt, hvis man ønsker at have styr på bryllupsbudgettet. Det at få overblik har imidlertid flere betydninger. Først og fremmest vil det sige, at der er overblik over, hvor mange penge, der er til rådighed, og om der eventuelt skal lånes. Dernæst skal der være overblik over, hvor mange udgifter, brylluppet indebærer. Her er der mulighed for at være kreativ og utraditionel, hvis man ønsker at spare. Eksempelvis kan man spare live-bandet væk til fordel for en playliste på Spotify, eller man kan spise hjemmelavet mad i stedet for at betale dyre kuvertpriser. Find gerne en budgetskabelon til dit bryllup eller lad jer inspirere af en god online økonomiguide. Midt i planlægningen og overvejelserne omkring budgettet er det lige så vigtigt, at I sammen danner jer et overblik over jeres forventninger. Lav derfor en liste over jeres prioriteringer, så I ved, hvor I kan skære ned, hvis det skulle blive nødvendigt.

Hav flere penge end I planlægger at bruge

Meget ofte kommer der uforudsete udgifter op til brylluppet, når der enten opstår komplikationer, eller man simpelthen har glemt noget. Hav derfor en smule mere ved hånden, end I har planlagt at bruge, så I hurtigt kan få styr på det, når en ekstra udgift pludselig melder sig. Har I ikke råd til at have lidt ekstra til rådighed, er det en god idé at revurdere jeres planlagte bryllupsbudget og eventuelt skære lidt ned på det, så det ikke er så stramt, at I ikke kan håndtere nødsituationer. På den måde vil der altid være styr på budgettet uanset hvilke situationer, der måtte opstå.Brud og Gom