Find gode vine til den store dag

Det er oftest menuen, der spiller en stor betydning, når den store dag skal stå. Lige så vigtigt er de vine, der bliver serveret i sammenspil med maden. Vin kan være med til at undertone rettens smag, give helhedsindtrykket og løfte smagen i retten.
Vi gør dig lidt klogere på, hvilke vine du skal bevæge dig ud i, når drikkevarerne skal findes til festen.

Velkomstbobler
Man må ikke kalde champagne for champagne, hvis det ikke kommer fra champagnedistriktet. Ikke desto mindre kan man sagtens servere boblende alternativer for jeres gæster. En mousserende Cava eller Sparkling vil stå godt som en aperitif, der med sine perlende bobler lægger sig mildt på tungen og vækker smagsløgene inden den store middag. Kom godt fra start og servér en halvtør eller halvsød én af slagsen.

Forret

Til forret kan du både kaste dig ud i at servere en hvidvin eller rosé. Begge vil være godt sammen med fisk og skaldyr, da de har en frisk lethed over sig.
En Sauvignon Blanc eller tør Riesling vil smage dejligt sammen med hummer, fjerkræ, krabbe eller rejer, hvor en Chardonnay vil stå godt sammen med østers eller skaldyr.
Ønsker du rosé til dine gæster kan du kigge nærmere på en Pinot Noir eller Zinfandel, hvis forretten byder på en let salat med skaldyr eller andet fisk.

Hovedret

Byder jeres hovedretsmenu sig på vildt, rødt kød eller måske lam eller gris, skal du servere en vin med kraftige undertoner og gerne med en høj alkoholprocent, da retten godt vil kunne bære en vin med fyldighed. En Cabernet Sauvignon vil være et godt bud. En Merlot er et godt vinvalg, hvis der kommer and, oksekød eller vildt på bordet. Kig i retning af en fyldig og krydret Zinfandel, hvis gæsterne får serveret kalkun, fasan eller rødt kød.

Dessert

Både hvidvin og rødvin kan nydes godt sammen med den afsluttende, søde ret, men ønsker I at kræse lidt ekstra om detaljen, kan I vælge en dessertvin som Sherry, Portvin eller en boblende frisk Moscato d’asti. Gå efter dessertvine lavet på en Riesling, Barsac eller Loupiac, og server den kold.

 

Bestil vinen og få god vejledning

Er du stadig i tvivl om valget af de forskellige vine, kan du trygt søge vejledning hos Vindoro. De tilbyder vine fra hele verdenen og forstår sig på kvalitet og elegance. Find et bredt sortiment af spændende vine til jeres bryllup her.Brud og Gom