Tips til at finde den rette champagne

Champagne forbindes med god grund som værende en eksklusiv drikkevare, som altid passer ind ved festlige lejligheder. Ordet ”champagne” stammer fra en nordlig region i Frankrig kaldet Champagne, hvor mousserende vine fremstilles af høj kvalitet, og denne høje kvalitet gjorde udslaget til, at denne franske region blev anerkendt til at producere champagne. Denne historie er med til at gøre oplevelsen ved at drikke ægte champagne mere unik.

Når den rette champagne skal købes, kan der være flere ting at overveje, før du kan beslutte, hvilken champagne du ønsker at drikke eller servere for dine gæster. Champagne kan nydes før, under eller efter maden og alt efter, hvad der skal spises, kan der også være flere ting, du bør overveje, før du vælger din champagne.

champagne

Den rette champagne til maden

Hvad man foretrækker at drikke til maden kan være en smagssag, men champagne er på ingen måde udelukket, uanset hvad der skal serveres. Champagnen er klart på hjemmebane, hvis der serveres fisk eller skaldyr, men champagne er også en mulighed, når der serveres eksempelvis oksekød. Ønsker du at servere champagne til oksekød, skal du blot huske på at vælge en kraftig en af slagsen. Med en mildere champagne vil oksekødet ikke overtager al smagen, og champagnen vil derfor ikke smage igennem. Til oksekød skal champagnen nøje udvælges, og den skal være smagfuld og kraftig, så den kan give modspil til kødet. Uanset hvad der serveres, så skal du sørge for, at champagnen kan give et passende modspil til maden.

Tør eller sød

Der findes et væld af forskellige slags champagne, men den mest væsentlige forskel på champagne er, om den er sød eller tør. Hvis du ønsker at servere champagne til dine gæster som en velkomstdrink, så vil det være en fordel at vælge en sød en af slagsen. Den tørre champagne fylder mere i maven og er derfor ikke så god at servere, før gæsterne skal ind og spise. En sød champagne kan også fungere sammen med desserten, hvor du kan forkæle dine gæster med gode, søde dråber. Når maden er spist, kan den tørre champagne serveres. Denne champagne giver en god smagsoplevelse ovenpå et godt måltid, og den kan nydes resten af aftenen.

Nøglen til fest og god stemning

Champagne forbindes for mange sammen med nytår, hvor man klokken 12 skal fejre det nye år med et godt glas champagne. Men hvorfor skal champagne kun nydes én gang hvert år? I løbet af året findes der flere festlige lejligheder, hvor champagne kan serveres og give mange gode smagsoplevelser. Samtidig kan champagne skabe stemning, da den skal nydes i fornemme, høje glas for at gøre oplevelsen unik.

Glas og boblevand sætter sit præg på en fest, og samlet set får festen et særligt præg af serveringen af champagne. Samtidig får du muligheden for at samle flere af gæsterne om den højtidelighed, som finder sted, når der poppes en flaske velsmagende champagne.

Ønsker du at finde et alsidig udvalg af champagne, er der blandt andet hos Uhrskov Vine rig mulighed for at vælge og vrage blandt et væld af varianter til konkurrencedygtige priser.



Brud og Gom