7 gode råd: Sådan dækker du et festligt bryllupsbord

En stor del af planlægningen til jeres bryllup drejer sig om bryllupsfesten. Du og din udkårne har sikkert gjort jer nogle tanker om, hvordan I gerne vil have dagen og aftenen til at foregå. Det indebærer overvejelser om gæster, musik, festlige indslag, og ikke mindst selve middagen. En god del af aftenen kommer I og jeres gæster nemlig til at tilbringe ved bryllupsbordet. Derfor er det vigtigt, at bordet er flot pyntet og dækket op. Læs med her og få 7 gode råd til, hvordan I dækker et festligt bryllupsbord.

1: Vær gennemført

Det er en god idé, at I som brudepar beslutter jer for et tema eller en stil, som I vil pynte op efter til jeres bryllup. Sørg for at tale sammen om jeres ønsker, så I kan blive enige om en fremgangsmåde, som begge parter er tilfredse med. Hvis I vælger et tema, behøver I naturligvis ikke at gå helt amok med kostumer, rekvisitter og lignende. Et fint bryllupstema kan sagtens være udtrykt i detaljerne, som for eksempel bordpynten.

Hvis I eksempelvis vælger at have strandtema, kan I pynte bordene med strandsten, konkylier og blå nuancer, mens et vintertema giver anledning til at pynte op med sølvfarvede snefnug klippet ud i pap, glimmer og hvide servietter. Vil I gerne holde det helt enkelt, kan I blot vælge en farve eller to, som går igen ved pynt og borddækning.

2: Lad smukke blomster pryde bryllupsbordet

Friske blomster er for mange uundværlige til et bryllup, og de pynter smukt på bryllupsbordet. Overvej, om I vil have en stor blomsteranretning midt på bordet, eller om I er mere til enkle blomster i flotte vaser. Uanset hvad I vælger, giver det bryllupsbordet et fuldendt look, hvis I bruger de samme slags blomster til både bordpynt, kuvertpynt, og måske endda også i brudebuketten.

3: Skab feststemning med bordpynt

Bordpynt er med til at skabe god feststemning til et bryllup, og her er det kun fantasien, der sætter grænser. Mens blomster og stearinlys er klassiske former for bordpynt, kan I sagtens tilføje jeres egne påfund. Tag for eksempel udgangspunkt i naturen, når I skal vælge pynt til jeres bryllupsbord. Her kan I pynte med grankogler, pyntegræskar, mos, små grene, eller hvad I ellers synes om.

4: Dekorative bordkort

Bordkort eller glaskort er en vigtig del af ethvert bryllupsbord. De hjælper nemlig gæsterne med at finde ud af, hvor de skal sidde, og de hjælper brudeparret med at holde overblik over bordplanen. Dreamshop2u har et stort udvalg af både glaskort og bordkort i mange forskellige farver og størrelser til dit bryllup. Bordkortene skal gerne passe til resten af den stil, I har valgt til jeres bryllupsbord. Heldigvis kan de hos Dreamshop2u tilbyde bordkort til enhver smag, og de ligger inde med både ensfarvede og flotte fortrykte kort.

5: Elegant opdækning

En elegant borddækning skaber rammerne om en dejlig middag og en uforglemmelig aften. Med et smukt opdækket bord udstråler I overskud, og jeres gæster vil uden tvivl sætte pris på det. Heldigvis er det langt fra svært at dække smukt op til bryllupsmiddagen. Det vigtigste er, at I overvejer, hvilke retter og drikkevarer der skal serveres til jeres bryllup. Så er I nemlig sikre på, at antallet og typen af tallerkner, glas og bestik passer til aftenens serveringer.

6: Lej service

Et bryllup er som bekendt en dyr affære. Derfor er det fornuftigt at spare, hvor det kan lade sig gøre. Eksempelvis kan I vælge at leje tallerkner og andet service til jeres store dag, i stedet for at købe det. Det er både en billigere løsning, og så undgår I desuden at stå med en hel masse service efterfølgende, som I ikke har brug for.

7: Gør det personligt 

Det allervigtigste til jeres bryllup er, at I er glade og tilfredse. Det gælder også bryllupsbordet, så sørg for, at det er personligt, og at det bedst muligt matcher, hvem I er som brudepar, og hvad I synes er pænt. Tænk ikke på, hvad der er på mode, men derimod på hvordan I allerhelst vil have, at jeres bryllupsbord ser ud.Brud og Gom