Find den perfekte seng til jeres fælles liv efter brylluppet

Selvom det ikke er en regel, er der rigtig mange par, der flytter sammen, når de er blevet gift – hvis de da ikke allerede er flyttet sammen før det. I et fælles hus bliver livet lidt anderledes, og I skal begge to vænne jer til en helt ny hverdag. En af de ting der bliver anderledes, er måden at sove på. I skal her finde ud af, hvordan I vil gøre det – vil I sove sammen i en fælles seng, eller er I mere til at have hver jeres seng?

Nogle kan ikke lide at sove i samme seng som andre

Det er helt normalt, hvis du ikke kan lide at sove i den samme seng som en anden person, og det gælder også, selvom du er gift med denne person. Det er stadig vigtigt, at du er tryg i situationen, og hvis du ikke kan lide at sove med en anden person i samme seng, skal dig og din partner bare have hver jeres seng – og det er ofte ikke noget stort problem. Så ved I, i hvert fald, hvad I skal kigge efter, når I er ude at shoppe efter ny seng til soveværelset.

Størrelsen

Uanset om I skal have en dobbeltseng eller en seng til jer hver, er størrelsen en faktor, der spiller en rolle. Størrelsen er nemlig en af de vigtigste ting ved sengen, og det er ofte størrelsen, der er med til at bestemme, hvilken seng, der er den perfekte for jer. Størrelsen gør det faktisk muligt for jer at sove i samme seng, selvom den ene – eller begge parter for den sags skyld – ikke kan lide at sove i samme seng som andre, fordi det er muligt at få en dobbeltseng, der er så stor, at I nærmest ikke kommer til at lægge mærke til hinanden i løbet af natten.

Madrassen

En anden vigtig ting ved jeres kommende seng, er hvilken madras, I kommer til at ligge på – men det har I heldigvis ofte selv en indflydelse på, da madrassen købes separat til mange sengerammer. I skal have en madras, der er rar at ligge på, og som har den helt rigtige tekstur, der giver jer de bedste chancer for at sove godt og tungt hver eneste nat. Udover det skal den støtte jeres krop på den rigtige måde, så I ikke vågner op om morgenen, og er ømme fra top til tå.

Tilbehøret til sengen

En seng kan ikke bare klare sig selv, der er også brug for noget udstyr, og dette udstyr kan der også godt sættes nogle krav til. Især hovedpuden skal der sættes en vis standard til, fordi den også har en stor indflydelse på, hvordan I kommer til at sove om natten – den skal passe til jeres hoveder, så det er ikke engang sikkert, at I skal have den samme hovedpude. En type hovedpuder I kan kigge på i denne sammenhæng, er f.eks. Tempur hovedpuder.Brud og Gom