Sådan laver du et drømmebryllup på budget


Brylluppet er for mange en dag, der skal være helt perfekt. Det er en dag, man altid vil huske tilbage på, og derfor skal den være helt eventyrlig og lige præcis, som man gerne vil have den. Men med planlægningen af et bryllup følger rigtig mange udgifter, der hurtigt kan løbe op og ende med at blive en lidt for stor mundfuld. Dog skal dette ikke være det, der stopper dig fra at have den bedste dag i dit liv – det er nemlig muligt at lave et helt perfekt bryllup på budget.

Vær ude i god tid

Som i mange andre tilfælde kan det betale sig at starte med planlægningen i god tid. Jo længere tid  I venter, desto dyrere kan brylluppet blive, fordi alt skal bookes med kort varsel. For eksempel er der mange lokaler, der bliver dyrere at leje jo tættere på datoen, I kommer. Derudover finder I, ved at være ude i god tid, ud af, at der er stor forskel på priserne alt efter hvilken dato, I gerne vil giftes på. Et bryllup uden for sommersæsonen er nemlig en meget billigere løsning, da der ikke er nær så meget rift omkring lokalerne her.

Hold et intimt bryllup

Et bryllup behøver ikke nødvendigvis være utroligt stort. Tværtimod! Jeres bryllup kan blive meget mere intimt, hvis I inviterer en mindre forsamling af dem, I har tættest. Dette sparer på mange poster på jeres bryllupsbudget, da I blandt andet behøver mindre mad og mindre lokaler, og endda kan det være, at I kan holde jeres fest hjemme hos jer selv. På den måde bliver festen også mere personlig, og I har mulighed for at komme rundt og snakke med alle jeres gæster.

Gør det selv

For at få et eventyrligt bryllup er det langt fra nødvendigt at hyre den dyreste bryllupsplanlægger, blomsterbinder eller dekoratør. Det er nemlig langt hen ad vejen muligt at stå for det selv. Sæt en dag af til at lave invitationer, bordkort og andet pynt til dagen. Dette er ikke kun en billigere løsning, men kan også være en rigtig hyggelig dag, hvor sommerfuglene i maven langsomt begynder at komme.

På samme måde kan du som brud selv stå for dit hår og din make-up, da dette også giver et luft i budgettet. Mange frisører/make-up-artister tager en forholdsvis stor sum penge for noget, der er muligt at gøre selv. Hvis du ikke selv synes, at du har de rette evner til dette, kan det være du har en veninde eller et familiemedlem, der kan hjælpe dig.

Brug jeres netværk

Har I en ven, der er en haj med et kamera? En bekendt, hvis lillebror er kok? Eller et familiemedlem, der har erfaring som blomsterbinder? I vil opleve, at de fleste med glæde vil hjælpe jer med, at jeres dag bliver helt, som I gerne vil have den, og derfor kan det være en god idé at bruge jeres netværk og finde ud af, om I kender nogen, I kan trække på, som kan gøre budgettet en anelse mindre. Det værste, der kan ske, er, at I får nej.

Lej jer frem

Hvorfor egentlig købe en utroligt dyr brudekjole samt smoking, hvis I alligevel kun får det brugt den ene dag? Selvfølgelig fungerer det efterfølgende som et godt minde om dagen, men det gør alle jeres billeder, videoer, sange, taler osv. også. I stedet kan I vælge at leje kjolen og smokingen, da det er en meget billigere løsning, så der på den måde er mere plads i budgettet til nogle af de andre mange ting, I gerne vil have med. Hvis I under alle omstændigheder har bestemt jer for, at kjolen og smokingen skalkøbes, kan det være en idé at holde øje med genbrugsbutikker eller hjemmesider/Facebook-sider med brugt bryllupstøj. Her er der en stor mulighed for, at I kan finde noget, der falder i jeres smag.

Altså er det muligt at holde budgettet nede og stadig få en fantastisk dag ud af det. Hvis I alligevel synes, at I mangler lige det sidste for at dagen og festen bliver helt perfekt, er det altid muligt at hente hjælp udefra. Lån til dit drømmebryllup her.Brud og Gom