Skal du snart giftes? Sådan får du styr på forberedelserne til dit bryllup

Der er rigtig mange ting der skal planlægges og holdes styr på, når man skal holde et bryllup, og det er en god idé at være klar over alt hvad der skal gøres inden den store dag. Her får du nogle råd til hvad du skal huske at planlægge så det gør hele processen nemmere for dig og din partner.

Et år før brylluppet

Det er vigtigt at booke alle de nødvendige ting til festen i god tid, så du undgår at alt er booket op. Et år før brylluppet og når du har fundet en dato og lavet gæstelisten, skal du begynde på at booke lokalet, hvor I vil holde festen. Der er mange steder der bliver booket langt ud i fremtiden, så det er en rigtig god idé at være hurtigt ude med dette.

Vælg dertil den kirke I vil giftes i og book en tid efter I har taget en snak med præsten.

Hvis ikke der hører mad med til det lokale I har valgt, så book et cateringfirma allerede nu.

Send gerne et lille kort ud til gæsterne, om at de skal reservere dagen, og send først invitationer ud når alt er på plads.

Book en fotograf samt en konditor til at lave bryllupskagen. Book tider hos de forretninger du gerne vil prøve bryllupskjoler, og jakkesæt til gommen, i.

Hvis I ønsker livemusik, er det en god idé også at bestille det allerede på dette tidspunkt. Bestil også den bil I ønsker at blive transporteret i fra kirken til festlokationen. Planlæg hvordan invitationerne skal se ud og bestil dem.

Et halvt år før brylluppet

Begynd så småt med at sende invitationer ud. På denne tid er det også godt, hvis ikke før, at begynde at booke tider hos frisøren og hos makeupartisten. Bestil også tid til at få lavet negle og evt. en ansigtsbehandling inden den store dag. Her er det også et godt tidspunkt at begynde at kigge efter vielsesringene og købe dem samt begynde at bestille bryllupsrejsen.

Her skal I også begynde at vælge hvilke blomster I vil have som borddekorationer eller blomster der skal pyntes med i festlokalet. Gommen skal her sørge for brudebuketten og knaphulsblomsten.

Hvis din brudekjole skal tilpasses, er det smart at besøge en din skrædder og få det på plads allerede nu.

Begynd desuden at kigge på pynt til din fest og overvej hvilket farvetema din fest skal have. Her kan du også finde en gæstebog, som dine gæster kan skrive i på dagen, hvis I ønsker det.

Når invitationerne er sendt ud, vil dine gæster højst sandsynligt begynde at efterspørge ønsker til bryllupsgaven. Her er det godt at kigge lidt efter inspiration til gaveidéer, hvis I er lidt i tvivl om hvad I skal ønske jer.

Et par måneder før brylluppet

Her skal I begynde at kigge på bordplanen. Få fat i de gæster der, eventuelt, endnu ikke har svaret og gennemse til sidst den endelige gæsteliste.

Giv cateringfirmaet besked om hvor mange der skal laves mad til, og bestil fortrykte bordkort, menukort og servietter, hvis det er noget I ønsker.

Dette er også et godt tidspunkt at begynde at skrive jeres bryllupstaler.

Herefter er der ikke længe til den store dag og der skal der forberedes taler, brudevals, klargøring af lokaler og få styr på at I har det hele klar til dagen.Brud og Gom