10 gode råd til valg af brudekjole

brud og gomNår brudekjolen skal vælges, er forventningerne store og nervøsiteten påtrængende. Her er vores bud på, hvad der er drøm og hvad der er virkelighed, når den vordende brud skal finde sin helt egen unikke brudekjole.

1. Bestil så vidt muligt en tid
Du kan sagtens shoppe efter en brudekjole på samme måde, som du ellers shopper. Men det er en god idé at bestille en tid, da prøvningerne ofte tager længere tid end normal shopping.

2. Tag én eller to personer med, som kender dig godt.
Det kan være en veninde, din søster eller mor. Det vigtigste er, at vedkommende vil prøve at se objektivt og ærligt på dig i kjolerne. Det sker, at en mor eller en veninde har meget svært ved at være objektiv: Hun fik måske aldrig selv sin ønskekjole. Eller kan bare ikke se bort fra kjoletyper, som ville klæde hende selv. Eller også synes hun bare, at du ser vidunderlig ud i alle kjoler.

3. Vær åben
Du ved endnu ikke, hvad der klæder dig bedst. Brudekjoler er naturligvis noget helt særligt og anderledes end anden beklædning. Ofte overraskes bruden af, at det er en helt anden slags kjole, end hun havde regnet med, som klæder hende.

4. Gør op med dig selv, hvilke krav du stiller til kjolen
Nogle steder kan man vælge at leje sin brudekjole. Det er udmærket at holde omkostningerne ved sit bryllup nede. Men nogle brude bryder sig ikke om den tanke, at en anden person måske har haft kjolen på. En lejet kjole bliver typisk tilrettet, uden der klippes i kjolen. Det betyder, at slæbet for eksempel ikke kan fjernes. Kjolen lægges op foran uden, det overskydende stof klippes af (det ville ellers være det korrekte). Ved du med dig selv, at sådanne ting vil irritere dig, bør du overveje at købe frem for at leje din kjole.

5. Vær seriøs
Du kan ikke forvente gode resultater i din søgen efter den rigtige kjole, hvis du er udmattet og ukoncentreret, fordi du har været i 5 butikker og prøvet 33 kjoler. De færreste kan rumme så mange indtryk. Lad i stedet indtrykkene “bundfælde” sig før du genoptager din søgen.

6. Samarbejd med dine bekendte og personalet
Hver person har en vigtig indsigt, og hvis de er ærlige, har du brug for deres mening. En veninde kender dit temperament og smag og personalet er oftest dygtige til at se på din figur, udskæring, farve osv. Men i sidste ende er det dig – og kun dig – der vælger den rigtige kjole.

7. Følg din intuition
Når du har fundet en kjole, du bare ikke kan få ud af hovedet, skal du lytte til dig selv. Forsøg at finde en anden kjole, og hvis du stadig tænker på den, er det nok den rigtige kjole. Der findes en million brudekjoler i verden, men du skal have den, der får dig til at føle dig smuk.

8. Kom i god tid før brylluppet
Da brudekjoler typisk leveres fra udlandet, kan leveringstiden være endog meget lang. I højsæsonen fra maj til august kan leveringstiden være helt oppe på 16 uger. Typisk er der dog 6-12 ugers leveringstid.

9. Bevar magien før brylluppet
Hvis du selv opbevarer din brudekjolekjole så lad være med at falde for fristelsen til at prøve kjolen ind imellem. Ud over, at kjolen hver gang bliver lidt mere nusset og mindre frisk, mister den også lidt af sin magi. Dersom kjolen endnu mangler at blive tilrettet, og derfor ikke sidder som den skal, bliver du let urolig og usikker på, om det nu bliver godt. Med andre ord ødelægger du noget af magien for dig selv.

10. Vær glad for dit udseende
Du er flot og bliver en smuk brud. Har du en lille topmave – ork, den kunne være meget værre. Og han holder jo af dig, præcis som du er. Som brud er du ung uanset alder, og du stråler.

Tags: , , , ,Brud og Gom