Har din kæreste friet, glæder I jer sikkert til, snart at kunne invitere til bryllup. Men inden i kan invitere løs, bør I få jer et overblik over, hvad jeres bryllup vil komme til at koste. Drømmer I om et kæmpe bryllup med hele den pukkelryggede? Eller vil i hellere prioritere en lille, intim fest med jeres nærmeste? Uanset hvad, er det en god idé at komme i gang med bryllupsbudgettet – vi ser her nærmere på, hvilke overvejelser I kan gøre jer, for at få lagt det bedste og mest realistiske budget.
Finansiering af festen
Er I så småt begyndt at planlægge jeres bryllupsfest, kan det kun gå for langsomt med at få lagt et budget. Hvad er jeres økonomiske ramme – hvor meget KAN i bruge og hvor meget har i LYST til at bruge? Undersøg markedet før I lægger budgettet, så I har en realistisk idé om, hvad de forskellige poster koster, og ikke baserer budgettet på gætværk. Jo mere specifikt og realistisk budgettet er, jo mindre skal det justeres undervejs – men I slipper nok ikke helt for at tilpasse lidt. Jo længere i planlægningen man kommer, jo klogere bliver man på sine prioriteringer.
I forbindelse med budgettet, skal I selvfølgelig også være bevidste om hvor mange penge I reelt set har til rådighed. Har en af jer mulighed for at lægge flere penge i det? Er I så heldige at enten forældre eller svigerforældre har lyst til at hjælpe med finansieringen? Skal I tage et privatlån, for at få råd til jeres drømmebryllup? Få styr på alle jeres finansieringsmuligheder hurtigst muligt.
Tilvalg og fravalg
I forlængelse af finansiering og budgettering af brylluppet, er det vigtigt at gøre sig nogle prioriteringer og herved også nogle til- og fravalg. Sæt dig derfor ned med din partner og find ud af hvad i hver især prioriterer henholdsvist højest og lavest. Det er vigtigt at kunne gå på kompromis – både med hinanden og med sine egne krav. Det er desværre sjældent at man kan få i både pose og sæk, hvis man gerne vil holde sit budget.
Husk at i sjældent behøver at tænke i enten eller, men derimod finde alternativer der er næsten lige så gode. Er det vigtigt for bruden at få sin brudekjole fra ny, eller kunne en brugt til det halve af prisen være en idé? Hvis ikke en brugt kjole ikke lever op til kravene, er det så en mulighed at finde sin brudekjole på udsalg eller lagersalg? Tænk hele tiden i muligheder – og overvej også hver gang, at et tilvalg ofte medfører et fravalg af noget andet.
Gode gaver
For at få ekstra luft i bryllupsbudgettet, kan i så vidt muligt ønske jer gaver, som I selv ville have brugt nogle penge på. For eksempel kan I, i stedet for at ønske jer champagneglas, Kay Bojesen aber og gavekurve, ønske jer hårde hvidevarer eller tilskud til et nyt køkken – hvis i vel og mærke havde planer om at få et nyt køkken. Ellers skaber det ikke luft i budgettet.
Er I virkelig ude på at spare, kan I ønske jer gavekort til supermarkeder – man bliver overrasket over, hvor dejlig en gave det egentlig er. Indkøb er nemlig ikke den sjoveste ting at bruge sine penge på. Skal det være lidt mere romantisk end det, kan I ønske jer gavekort til en god middag, en biograftur eller et spaophold.